Homepage, pagina en website: wat is het verschil?

Internet winkel

Wat wordt bedoeld als iemand over een website praat – en wat – als ze over een homepage praten? De termen homepage en website worden door velen door elkaar gebruikt. Er zijn hier echter verschillen die soms voor misverstanden zorgen. Om ervoor te zorgen dat iedereen hetzelfde bedoelt als het over een website of homepage gaat, zijn hier de belangrijkste verschillen

De homepage: De startpagina van een website

De term homepage komt uit het Engels en beschrijft de startpagina van een website. De term bestaat uit de woorden “home” voor home en “page” voor side. De homepage is de centrale pagina van een website van waaruit de subpagina’s te bereiken zijn. De subpagina’s bevatten op hun beurt meestal ook een link waarmee bezoekers terug kunnen navigeren naar de homepage. Vanwege de centrale ligging wordt een homepage ook wel leidende pagina, exitpagina, indexpagina, hoofdpagina of homepage genoemd.

De pagina een enkele pagina op het World Wide Web

De website verwijst naar een enkele pagina die toegankelijk is via een URL. Een webpagina kan ook wel een webpagina, internetpagina of HTML-pagina worden genoemd. De domein-URL van een internetaanwezigheid wordt de startpagina of startpagina genoemd. De homepage is ook een website – een website is daarentegen niet altijd een homepage.

De website: het geheel van alle webpagina’s van een internetaanwezigheid

De term website verwijst naar een aanwezigheid op het web die samen met zijn subpagina’s toegankelijk is via een URL. De afzonderlijke pagina’s, afbeeldingen en documenten op een website zijn door middel van links met elkaar verbonden en kunnen via een webbrowser worden weergegeven. Website is de term voor de gehele internetaanwezigheid. De startpagina van een website wordt de homepage genoemd en de afzonderlijke subpagina’s worden webpagina’s genoemd.

En nu?

Als je een website laat maken door een expert, dan zullen dit soort verwarringen niet voorkomen. Bovendien, een wordpress website laten maken geeft je nog meer flexibiliteit, en gemak.

Homepage, pagina en website: wat is het verschil?
Schuiven naar boven